Spring naar content

Professionals

De SMD is van mening dat iedereen moet kunnen meedoen. Daarbij staan wij voor een onafhankelijke, snelle en passende aanpak. Onze medewerkers staan midden in de samenleving, zien ontwikkelingen en trends en kunnen snel inspelen op wat nodig is. We verbinden mensen met elkaar en onze professionals werken vanuit hun vakmanschap nauw samen met partners, vrijwilligers, scholen en zorginstellingen. Wij zijn ervan overtuigd dat daarbij blended ondersteuning effectief is, de drempel voor inwoners verlaagd, nieuwe doelgroepen aanspreekt en ons bereik als maatschappelijke organisatie vergroot. De SMD draagt dit uit aan onze opdrachtgevers. 

De SMD is altijd op zoek naar gedreven en deskundige professionals. Samen bekijken wij waar de talenten van onze professionals liggen en gebruiken dit om de best mogelijke ondersteuning te bieden aan de inwoners in hun eigen vertrouwde omgeving. 

Het team van professionals wordt aangevuld door enthousiaste en gemotiveerde stagiaires, die wij uitdagende stageplaatsen aanbieden met vele mogelijkheden om ruime ervaring en kennis op te doen voor de toekomst. Naast een goede stagebegeleiding mag de stagiaire vooral ook zelfstandig aan de slag (bij gebleken kennis en geschiktheid). Je krijgt ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Je moet dus ook goed zelfstandig kunnen werken. Maar je krijgt zeker ook ondersteuning en begeleiding.  
  

Naast onze professionals en stagiaires bieden wij ook werkervaringsplekken aan voor mensen die, om welke reden dan ook, enige tijd van de arbeidsmarkt af zijn geweest en nu weer graag willen terugkeren. Een werkervaringsplek is voor een periode van 3 maanden met mogelijk tot een verlenging van 3 maanden en loopt via Werkom of het UWV. De WEP kandidaat krijgt uiteraard goede begeleiding vanuit onze professionals het is met behoud van uitkering  

Samen met elkaar vormen onze medewerkers een hecht team die, ieder op zijn eigen manier, iets bijdragen aan de SMD en de samenleving.  Samen hebben wij hetzelfde doel: de inwoners zelfredzaam te houden, door het bieden van de beste ondersteuning en begeleiding in hun eigen omgeving! 

Bij de SMD kijken we goed naar elkaar om en leren wij van elkaar, om zo de professionaliteit te verhogen en de inwoners nog beter te kunnen ondersteunen. Het verschil maken wij niet alleen door hoe wij ons werk doen, maar vooral ook hoe wij dit samen doen! Niet alleen de vooruitgang van de SMD en de beste ondersteuning aan de inwoners is hierbij belangrijk, maar ook de eigen toekomst en ontwikkeling van onze medewerkers. Dit betekent dat je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen door opleidingen en trainingen te volgen en de juiste coachingsgesprekken te voeren (waar nodig).  

Als de SMD bieden wij onze medewerkers goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget (IKB), Loopbaanbudget (LBB), korting op de zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn, flexibele werktijden en een mobiele telefoon en laptop. Dit alles naast de gezellige koffiemomentjes, de bedrijfsfeestjes, teamuitjes, het vitaliteitsprogramma en nog veel meer…  

Kom ook werken bij onze professionele, deskundige, maar zeker ook gezellige teams! 

Werken bij de SMD

Werkwijze

Binnen de SMD werken wij Blended. Wat dat betekend lees je hier.

CAO en Functieboek

Bij de SMD werken we conform de CAO Sociaal Werk met functieboek. Lees hier meer.

Dienstenaanbod

Binnen de SMD werken we met een breed dienstenaanbod. Lees hier meer.

Vacatures

We hebben regelmatig interessante vacatures. Benieuwd? Klik hier voor de openstaande vacatures.

Ervaringsverhalen

Charlotte

Sociaal Raadsvrouw in Wormerland, Oostzaan en Edam-Volendam

Waiman

Sociaal werker (algemeen maatschappelijk werk) in Oostzaan