Spring naar content

Stages en werkervaringsplekken

Bij de SMD is op verschillende plekken ruimte voor stagiaires. Ook werken we sinds 2020 met werkervaringsplekken.

Het team van professionals wordt aangevuld met enthousiaste en gemotiveerde stagiaires, die wij uitdagende stageplaatsen aanbieden met vele mogelijkheden om ruime ervaring en kennis op te doen voor de toekomst. Naast een goede stagebegeleiding mag je als stagiaire ook vooral zelfstandig aan de slag (bij gebleken kennis en geschiktheid). Je krijgt ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. De SMD biedt stageplekken aan op diverse afdelingen binnen onze organisatie.

Naast onze professionals en stagiaires bieden wij ook werkervaringsplekken aan voor mensen die, om welke reden dan ook, enige tijd van de arbeidsmarkt af zijn geweest en nu weer graag willen terugkeren. Een werkervaringsplek is voor een periode van 3 maanden met mogelijk tot een verlenging van 3 maanden en loopt via Werkom of het UWV. De WEP-kandidaat krijgt uiteraard goede begeleiding vanuit onze professionals en het is met behoud van uitkering. Ieder jaar starten we de eerste maandag van april en de eerste maandag van oktober met een nieuwe lichting WEP-kandidaten. Wil jij een van deze kandidaten zijn? Kijk dan naar onze vacatures en neem contact op met je casemanager bij Werkom of het UWV.

Actuele vacatures voor stage of werkervaringsplek

Het was ontzettend leuk om een kandidaat te begeleiden. Bij de start hebben we de leerdoelen goed met elkaar besproken. Ik vond het mooi om hier tijdens haar werkervaringsplek samen aan te werken en te zien hoe zij hierin groeide.

Giovanni, medewerker Zaankanters voor Elkaar en
begeleider WEP-kandidaat

Zie het niet alleen als een kans voor de kandidaat, maar ook voor het bedrijf. Je weet niet wie je in huis haalt en dat kan nog wel eens heel positief uitpakken. De collega met wie ik samenwerkte zag potentie in mij, waardoor ik uiteindelijk meer uitdagende taken kreeg. Ze keken echt naar mijn mogelijkheden en leerdoelen. Ik heb inmiddels een baan gevonden.

Chaima, WEP-kandidaat 2020